Al Barça se li estava entravessant el partit fins a l'inici de la segona meitat i, en deu minuts, tres cops directes van deixar rendit el Llevant després d'una bona primera meitat en la qual l'equip valencià va treballar molt i bé en defensa. Líder invicte després de quatre jornades, el Barça va fer una primera part per oblidar, després de donar-se cops de cap una vegada rere l'altra davant el mur que va muntar el Llevant, mentre que en la segona, quan va entrar el primer gol, als blaugrana els va ser fàcil marcar-ne dos més ràpidament, i un quart de Messi, que en va anotar dos, tot i que va fallar un llançament de penal.

Lucas Alcaraz va muntar una defensa de cinc homes i la va tirar sempre que va poder endavant, mentre que la resta dels seus homes intentaven evitar qualsevol espai i triangulació dels blaugrana. L'embús era monumental i, sense espais, el Barça va patir tant que el porter Rubén Martínez no es va inquietar fins el minut 15 amb una doble acció de Messi. A la mitja hora de partit els visitants es van destapar amb una acció ràpida que va agafar desprevinguda la defensa barcelonista, però Roger la va desaprofitar.

Una part perduda

El Barça havia perdut 45 minuts i se li presentava una segona meitat enigmàtica, a causa de l'escàs poder ofensiu de l'equip català aquesta temporada. Però qualsevol dubte va quedar resolt amb una centrada de Messi en el minut 50 que va recollir Bartra amb el pit, i va col·locar la pilota dins la porteria per inaugurar el marcador. El treball difícil semblava que estava fet pels de Luis Enrique, que cinc minuts després van tornar a marcar gràcies a un segon remat de Neymar que, abans d'entrar, va tocar en el peu d'un rival. Els deu minuts de tempesta ofensiva blaugrana van acabar amb una internada de Neymar, que va acabar en penal. Messi va marcar el primer gol de pena màxima del Barça aquesta temporada.

Luis Enrique, que havia revolucionat l'equip amb nombrosos canvis, inclosa l'entrada de Munir i Sandro, va canviar Busquets pel jove Gerard Gumbau. Veient el panorama que presentava al mig del camp el Barça, sense l'omnipresent Busquets i el partit sentenciat, el Llevant es va llançar a l'atac i va començar a tenir presència durant uns minuts, en els quals en una centrada Ter Stegen va tornar a fallar, aquest cop en la sortida, i Casadesús va reduir l'avantatge amb el seu gol.

El 4-1 va trucar a la porta del Llevant, en un penal de Feddal a Messi, però l'argentí el va enviar fora per sobre del travesser. Però l'astre blaugrana es va rescabalar del seu error des dels onze metres, i amb una jugada marca de la casa va fer el quart gol, després d'anar recorrent el perímetre de l'àrea gran, esquivar els defenses i enviar la pilota al fons de la xarxa.