Fins ahir al migdia van anar arribant els corredors que van aconseguir culminar els 110 km de l'Ultra Pirineu, l'exigent marxa al voltant dels refugis al parc del Cadí Moixeró, que va allargar uns quilòmetres més el seu recorregut. La prova va tenir una participació de luxe i va veure la victòria d'un veritable mite de les curses per la muntanya, un Kilian Jornet que va obtenir gairebé 9 minuts d'avantatge respecte al segon de la classificació general, el marroquí Zaid Alt Malek. Entre les dones, triomf de la parella de Jornet, la sueca Emelie Forsberg, que va imposar la seva llei davant de la nepalesa Mira Rai i de Núria Picas. La manresana establerta al Berguedà no va poder repetir en aquesta ocasió les quatre victòries anteriors en la prova, que als primers anys es va conèixer amb el nom de Cavalls del Vent; Picas, però, va ser molt aplaudida en l'arribada a Bagà.

Dels més de nou-cents inscrits a l'Ultra Pirineu, al final van ser 564 els que van culminar la prova (vegeu la relació completa adjunta). La prova era puntuable per a les Sky Runner Wold Series, i els campions han estat Forsberg i, en categoria d'homes, Luis Alberto Hernando, que ahir va ser vuitè i que en els dos últims anys havia guanyat a Bagà.

Cal destacar la requesta d'una de les proves paral·leles que es van fer, la Marató Pirineu, amb més de 700 finishers. A la Nit Pirineu (de 5 km), amb participació de 120, va vèncer la igualadina Laura Orgué.