Dues competidores d'aquestes comarques s'han penjat el bronze en el Trial de les Nacions, que va tenir lloc el darrer cap de setmana a les localitats de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Es tracta de la montbuienca Mireia Conde i de la manresana Elisabet Solera, que, al costat de Berta Abellán, es van situar en la 3a posició, just al darrere de les britàniques i de les alemanyes. En categoria d'homes, Espanya va aconseguir el triomf amb un equip amb el multicampió del món, el pierenc Toni Bou.

En dones, la Gran Bretanya es va presentar com la gran favorita, i va confirmar els pronòstics quan va assolir el seu sisè triomf en el Trial de les Nacions. Tan sols van fer una penalització de 19 punts, en contrast amb els 39 que van anar acumulant les alemanyes i els 41 que van tenir les espanyoles. Va ser la campiona del món en els darrers anys, Emma Bristow, qui va dur la veu cantant en un equipàs britànic en què també hi havia Becky Cock (que va ser subcampiona mundial el 2015) i Donna Fox (tercera). Des de les primeres zones van dominar, i no van donar cap opció a la resta de participants.

La selecció estatal va ser aquest cop 3a, després de ser 2a en l'edició passada. Espanya té un total de 6 victòries en el Trial de les Nacions, assolides en els anys 2000, 2002, 2008, i del 2010 al 2012. La Gran Bretanya, campiona durant els 3 darrers anys, ha igualat els 6 títols. Solera i Conde estan en plena disputa per aconseguir el títol de campiona d'Espanya.