El Barcelona es va sobreposar a la patacada del dimecres després de perdre 4-1 davant el Celta, i va salvar a mig gas el seu xoc enfront de Las Palmas (2-1), en el qual Luis Suárez va aparèixer amb dos gols, davant l'absència de Messi, que va caure lesionat a l'inici del partit.

La trobada se li va complicar molt ràpid al Barcelona, i no per encaixar algun gol, sinó a causa d'un acció en què Messi va anar a rematar la pilota davant Javi Varas, es va topar amb la cama de Bigas i va caure lesionat. Venia després d'una gran passada de Bartra que l'argentí la va orientar tot i que va perdre una mica de verticalitat.

El jugador es va reincorporar després d'haver examinat el metge del club, Ricard Pruna, el genoll esquerre, però en el minut 9 va sol·licitar el canvi perquè tenia males sensacions.

La primera acció ofensiva després de la marxa de Messi va poder haver acabat en gol, però la passada de Munir per la banda dreta va ser molt defectuosa perquè la rematés Luis Suárez, qui entrava sol pel centre.

En el 19, una gran combinació dels blaugrana va tenir a Neymar amb una passada precisa a Busquets, qui en lloc de disparar des de la frontal, va donar continuïtat a la pilota per la frontal, però la pilota va arribar a Munir i se li va marxar llarga.

A partir del minut 20, Las Palmas va despertar, va ser més valent i es va deslligar de la defensa de cinc. En el 22, una gran acció d'Araujo, després d'una bona passada de Viera, va deixar al 10 davant Piqué, però la seva passada la va tallar Ter Stegen.

L'acció de Las Palmas va ser el preludi del gol del Barcelona, que va arribar després d'una passada de tacó de Munir amb el qual va habilitar en llarg a Sergi Roberto, qui va llançar un centre llarg i Luis Suárez, entre els doss centrals, va guanyar el salt i, de cap, va marcar el gol blaugrana (1-0).

Una altra vegada Suárez la va tenir en el 33, però el centre d'un desafortunat Neymar va ser impossible que el rematés en condicions l'uruguaià.

En una sortida ràpida de Las Palmas, Roque Mesa va armar un vertiginós contraatac, que va acabar amb la pilota en els peus de Viera, però Ter Stegen va tornar a atrapar per baix. Araujo, en el 40, ho va intentar també després d'una de les grans jugades de la primera part, però el seu tret va marxar alt.

El Barcelona va encarar el partit als pocs minuts d'arrencar la segona part, en una passada llarga de Neymar a Munir, qui amb pausa va col·locar la pilota rasa al centre, Busquets la va deixar passar i Suárez va encanonar a plaer (2-0).

Araujo la va tornar a tenir en el 57, amb un tret duríssim des de la banda esquerra, en el qual Ter Stegen va tenir una feliç intervenció.

També la va tenir Javi Varas en un mà a mà amb Neymar, en el qual el brasiler no va estar encertat per pujar el tercer tant al marcador, en una oportunitat clara. La tarda infausta del brasiler va arribar en el minut 61, en un penal per mà del paraguaià Antolín Alcaraz en una acció de Suárez. Igual que Messi fa una setmana contra el Llevant, Neymar també va fallar des dels onze metres, en enviar alt la pilota. En el 70, en una altra clara acció, el jugador brasiler va tornar a fallar en un tret amb l'esquerra.

Las Palmas va poder haver donat un esglai a un Barça de mínims, de to baix, en una pilota que es va trobar David Simón en trencar la defensa, però no va resoldre bé una acció clara de gol.

Javi Varas es va lluir davant un tret de Luis Suárez, que va buscar el hat trick en una gran acció que va començar en Rakitic. Una altra vegada el porter de l'equip insular, en el 82, va treure una gran mà en un tret de Mascherano.

Las Palmas va arreglar el marcador amb un gol de Viera, el tret del qual va rebotar en Piqué (2-1), jugada que es va iniciar en un robatori després d'una distracció de Mascherano.