Comença la temporada a l'EBA amb la presència de dos equips de les nostres comarques: un BC Martorell que va aconseguir lligar la permanència i un conjunt com el Physic Igualada, que va assolir un brillant ascens després d'un molt bon any a Copa Catalunya.

En la primera jornada, l'equip que primer es posa en marxa és el Physic Igualada, que té partit a les 19,45 hores a la pista del Torrons Vicens L'Hospitalet. La sortida és complicada per als jugadors que dirigeix Raül Caballero, que en la pretemporada van aconseguir la victòria en el prestigiós Trofeu de Sant Julià de Vilatorta, però es van inclinar davant del CB Quart en la Lliga Catalana EBA. Debutar amb un resultat positiu donaria molta embranzida als anoiencs.

Pel que fa al Martorell Solvin, el seu debut és en pista lleidatana, en concret demà a les 17 hores amb el Pardinyes. Els de Xavi Garcia es troben enguany amb la vinculació amb el Bàsquet Manresa que els ha permès incorporar fins a tres jugadors, com el sudanès de 2,18 metres Deng Mayot, l'artesenc Nil Sabata i el gironí Guillem Jou, per reforçar la plantilla i aspirar a tenir una temporada més tranquil·la i sense els problemes de la passada en la classificació.