El ciclista català Joaquim "Purito" Rodríguez i el murcià Alejandro Valverde seran els dos líders de l'equip espanyol en la prova en línia del mundial que es disputa a Richmond (Estats Units), on buscaran penjar-se la medalla d'or i obtenir el títol que defensa el polonès Michal Kwiatkowski.

La cursa tindrà un recorregut total de 259, 2 quilòmetres i els ciclistes hauran de fer 16 voltes en un circuit de 16,2 quilòmetres. En el final del recorregut els corredors hauran de superar tres petites pujades i un tram de llambordes, que poden seleccionar el pilot de cara a l'arribada. Tot i aquestes petites dificultats, els principals favorits a la victòria són dos corredors ràpids: l'eslovac Peter Sagan i el noruec Alexander Kristoff, tot i que tampoc es poden descartar l'australià Michael Matthews, l'alemany John Degenkolb i el belga Greg Van Avermaet.

Pel que fa a l'equip espanyol, aquest estarà format, a més de Valverde (que acumula dues plates i quatre bronzes als mundials) i el "Purito" (una plata i un bronze), per Imanol Erviti, Juan José Lobato, Lluís Mas, Dani Moreno, Rubén Plaza i Luis León Sánchez. Tots ells s'hauran de repartir el treball per tal d'endurir la cursa, deixar enrere els corredors ràpids i col·locar els dos líders en el grup principal per tal que o el català o el murcià puguin mostrar la seva explosivitat als quilòmetres finals i endur-se la prova.

El seleccionador del conjunt espanyol, Javier Mínguez, va comentar que "el circuit no és fàcil,ja que té complicacions en els darrers quilòmetres. És més dur del que es comentava, però no tant com m'agradaria i com convindria als nostres ciclistes". Segons Mínguez, el traçat "és de força però també d'habilitat, i la col·locació serà un aspecte molt important per determinar el vencedor".