El manresà Toni Elías va finalitzar en la 21a posició el Gran Premi d'Aragó i va millorar una posició respecte a la seva darrera participació a MotoGP, quan va acabar 22è a Indianapolis. El pilot del Forward Team va acabar en l'última posició en el circuit de Motorland, però va demostrar que pot competir millor en aquesta nova etapa en la categoria reina del motociclisme mundial.

Pel que fa a la cursa, Jorge Lorenzo (Yamaha) va retallar distàncies en la seva lluita pel títol mundial de MotoGP amb l'italià Valentino Rossi (Yamaha) gràcies a la seva victòria d'ahir i a la magistral cursa de Dani Pedrosa (Honda), que va acabar segon. Lorenzo va guanyar amb autoritat a Motorland i ho va fer com a ell li agrada, dominant des de la primera fins a l'última volta, fet que, sumat amb la segona plaça de Pedrosa després d'una atractiva lluita amb Rossi, el situa a només 14 punts de l'italià en el campionat. Marc Márquez (Honda) va quedar totalment descartat després de tenir una altra caiguda, la cinquena de la temporada, en la segona volta de la cursa.

Gran sortida

No podia ser d'una altra manera i com tothom esperava, quan es va apagar el semàfor Lorenzo va sortir com un autèntic F-18, semblant als avions de combat que van sobrevolar el traçat de Motorland uns minuts abans, i va començar a tirar amb força per intentar escapar-se i fer la cursa que més li agrada, en solitari i a un ritme inabastable pels seus rivals. Márquez va sortir decidit a atrapar-lo però li va durar poc la persecució, ja que en el segon gir i quan anava a entrar en la recta posterior, va caure i va haver d'abandonar la cursa. El seu cinquè zero de la temporada.

La seva caiguda va deixar el camí completament lliure a Lorenzo, que en la tercera volta ja tenia gairebé dos segons i mig d'avantatge respecte al seu inmediat perseguidor, Pedrosa, que va superar Iannone, com també ho va fer poc després l'italià Rossi, conscient que havia de sumar punts per defensar el seu liderat del Mundial. Amb Lorenzo destacat i clar vencedor de la cursa, Pedrosa i Rossi van viure una lluita espectacular en les últimes voltes en les quals el català no va cedir terreny al seu rival, que ho va intentar de totes les maneres possibles, però que al final es va haver de conformar amb la tercera posició del podi al circuit de Motorland.