Joseph Blatter, el president de la FIFA sobre el qual recau imputació per la seva gestió al capdavant de la federació internacional, va fer públic ahir un comunicat segons el qual ell no ha fet "res il.legal ni tampoc impropi". Blatter declara que continuarà com a president en l'escrit que van remetre als mitjans els advocats del dirigent, contra qui la fiscalia de Suïssa ha obert un procés per sospites de fer gestió deslleial i abús de confiança.

Amb relació a Michel Platini, president de la UEFA, es diu en el comunicat que se li van fer uns pagaments el 1998 per la seva tasca com a assessor de Blatter. En el text firmat pels advocats de Zuric Lorenz Erni i Erni Brun Forrer, i pel nord-americà Richard Cullen, es fa saber que "atès que encarà està oberta la investigació, ell no farà entrevistes ni respondrà tampoc cap pregunta". Platini, per la seva banda, va enviar una carta als 54 presidents de federacions, en què aclareix que no està acusat de res i que el 2011 va rebre diners de la FIFA per un "contracte que hi vaig tenir del 1998 al 2002".

Joseph Blatter va tornar ahir a les oficines de la FIFA a Zuric, tres dies després que la fiscalia suïssa fes pública l'obertura del procés contra ell. La policia li va escorcollar el despatx i li va prendre declaració sobre les activitats que ha desenvolupat els darrers anys.