Un sol punt de diferència és ara el que separa Adam Raga, líder del campionat d'Espanya de trial, del pierenc Toni Bou, que va vèncer en la prova del cap de setmana que es va disputar a Candeleda (Àvila). En la general, Raga té 90 punts, i 89 l'anoienc, una altra vegada campió dues vegades en els mundials d'enguany, tant a l'aire lliure com indoor. Falten dues proves en les quals es decidirà l'estatal, la del 18 d'octubre a Baiona (Pontevedra) i la darrera, a Cal Rosal, el 15 de novembre, i sota l'organització del Moto Club Baix Berguedà.

La celebrada a Candeleda era la cinquena prova de l'estatal i Bou es va adjudicar la segona victòria del curs movent-se amb comoditat a les zones establertes del trial. Tant en la primera com en la segona passada, va assolir les penalitzacions més baixes.

Bou va manifestar al final de la prova la seva satisfacció: "tot ens ha anat molt bé. La cursa semblava més complicada, era molt física i el temps per fer les zones era molt just. Amb l'Adam Raga hem deixat clares les diferències amb la resta molt aviat, i al final de la cursa jo he pogut fer un millor trial. El dia ha estat rodó. Estic molt content per la victòria, ja que el campionat estava molt difícil i amb el resultat que hem aconseguit encara tenim algunes possibilitats. Tinc clar que estem obligats a guanyar les dues proves que falten, tant la de Baiona com la de Cal Rosal. En la prova de Galícia sortiré jo davant i ho tindré més complicat, però tinc una gran confiança".