Encara no fa un mes del seu relleu a la presidència del Bàsquet Manresa i Josep Vives ja té una nova destinació professional, el FC Barcelona. La seva nova feina serà de portaveu del club blaugrana, una figura que anirà lligada a l'àrea de comunicació del club, que té Albert Roura com a màxim responsable, amb qui Vives treballarà de costat.

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, després de guanyar fa uns mesos les eleccions, continua aportant canvis a l'organigrama institucional de l'entitat. La figura de portaveu, que normalment era encarregada a un membre de la junta directiva, s'ha volgut donar ara a una persona externa, i Josep Vives ha estat l'escollit. Una tasca que el manresà emprèn amb molta il·lusió però alhora amb respecte en tractar-se d'un club molt gran. La seva amistat amb Bartomeu, des de l'etapa en què el màxim dirigent del Barça s'ocupava de la secció de bàsquet, ha facilitat la incorporació de Vives al nou càrrec. Tot i que encara no està signat el contracte, tindrà validesa, com a mínim, mentre duri la present legislatura de Josep Maria Bartomeu.

Josep Vives serà l'encarregat de parlar amb la premsa periòdicament per donar les oportunes explicacions dels temes que s'esdevinguin en cada moment, tot i que en algun cas, si la seva transcendència ho requereix, serà el president mateix qui ho farà. La relació entre Vives i Bartomeu serà molt directa i és possible que el manresà pugui participar, encara que com a oient, en les reunions de junta per poder estar al corrent de les decisions que es puguin prendre.