Àlex Menéndez ha estat l'heroi d'un partit que, fins al descompte, lluïa un empat just, però el d'Oviedo ha aprofitat una assistència de Pablo Pérez per batre amb un xut baix i creuat a Pau López i, així, deixar en res la reacció de l'Espanyol en la segona meitat.

De fet, els catalans han remuntat una diana d'Halilovic en el minut nou gràcies a l'encert de Caicedo al 62. Abans de l'aparició de Menéndez, el pols ha pogut decantar-se per qualsevol, ja que els locals han fallat un penal i Sanabria ha enviat una claríssima ocasió al travesser.

Halilovic s'ha posat sota els focus molt ràpid. El croat ha trencat la igualtat inicial, cap equip corria excessius riscos, amb un gol al minut nou de partit. Després d'un robatori de Lora, el migcampista ha tingut espai i temps per treure una fuetada amb l'interior de l'esquerra que ha superat a Pau López.

El gol ha desestabilitzat l'Espanyol, fins que han aparegut els primers esclats de Felipe Caicedo i Marco Asensio. De totes maneres, el bloc asturià estava molt còmode a Cornellà. Halilovic seguia exhibint la seva velocitat i també creava perill des de les bandes, tot i que la defensa catalana no permetria més sorpreses.

De fet, el guió ha pogut canviar en el minut 28. Marc Asensio s'ha inventat un centre entre tres rivals i ha assistit a Caicedo, derrocat per Bernardo a l'àrea. L'ariet equatorià ha xutat el penal, a l'esquerra d'Alberto García, però el porter ha aturat el seu xut. Aquesta acció no ha enfonsat a l'amfitrió, que buscava el gol amb insistència.

Les arribades per les bandes, de Duarte i Arbilla, han dinamitzat l'atac blanc i blau. Asensio electritzava les tasques ofensives i Caicedo buscava redimir després de la pena màxima fallada.

La pressió de l'Espanyol ha estat més evident a la represa, tot i que sense ocasions clares. Ha sigut l'Sporting el que ha usat l'ímpetu local per signar una contra al 54.

Asensio ha tingut la rèplica a la porteria contrària en la següent jugada. El xut del balear, ras, l'ha frenat Albert. El partit s'ha convertit en un duel a anada i tornada. L'aposta del quadre català ha resultat arriscada: Sanabria ha estavellat un xut contra el travesser al 61. El 0-2 estava cantat, però no ha entrat.

La fortuna somreia a l'Espanyol. En la següent acció, en una altra contra, l'equip de Sergio González ha empatat. Cañas, amb una bona desmarcada per la banda esquerra, ha assistit a Caicedo, que ha arrasat a l'àrea petita (1-1). El resultat ha donat ales als locals, inconformistes amb el marcador.

L'Sporting estava acorralat mentre feia front a una doble ocasió de Burgui i Duarte i una rematada de cap de Gerard. Era el dia de l'Albert, molt inspirat sota pals. El xoc era pràcticament un monòleg de l'amfitrió, tot i que el desgast físic ha anat fent-se més evident a mesura que s'acostava el final.

Tot semblava acabat, amb repartiment de punts després d'un partit amb alternatives per als dos. Tot i així, hi havia més sorpreses. Pablo Pérezha vist l'espai entre el central i el lateral i ha connectat amb Álex Menéndez, que ha enfonsat l'Espanyol i ha desencadenat l'eufòria en el bloc asturià amb un xut baix.

Fitxa tècnica:

1 - Espanyol: Pau López; Arbilla, Álvaro, Roco, Duarte; Víctor Sánchez, Cañas; Hernán Pérez, Marc Asensio, Víctor Álvarez (Burgui, min.46) i Caicedo (Gerard Moreno, min.62 (Salva Sevilla, min.87)).

2 - Sporting: Alberto García; Lora, Hernández, Bernat, Canella; Álvarez, Cases; Jony (Mascarell, min.73), Halilovic (Pérez, min.82), Álex Menéndez i Sanabria (Guerrero, min.63).

Gols: 0-1, min.9: Halilovic; 1-1, min.62: Caicedo; 1-2, min.90: Álex Menéndez.

Àrbitre: Clos Gómez (col·legi aragonès). Va amonestar Víctor Sánchez (min.2), Canella (min.5), Bernardo (min.28), Cañas (min.60), Duarte (min.70), Lora (min.90).

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant 18.825 espectadors.