Va ser un acte senzill però amb una gran proximitat entre jugadors i aficionats, el d'ahir al pavelló del Nou Congost. El Fan Day, que es va organitzar per primera vegada, va consistir en un entrenament dels homes d'Ibon Navarro amb portes obertes a l'afició, amb posteriors concursos, primer entre els propis jugadors i més tard també amb la participació dels aficionats.

Va ser una bona iniciativa en la línia d'unitat entre l'equip i l'afició en un any en el qual caldrà tornar a fer front comú davant de totes les dificultats. Hi ha la intenció, ta com es va informar, de repetir la trobada i de perfeccionar-ne més els detalls. A l'entrenament ja hi va ser Ibon Navarro, que va tornar de Vitòria després de la seva paternitat, i els jugadors, inclosos els tres vinculats de l'equip d'EBA. L'únic que hi va mancar va ser l'americà Chase Simon, el qual, segons van aclarir fonts del club, va ser aturat pels Mossos, al migdia a Barcelona, en no dur cordat el cinturó de seguretat i, com que encara no té el permís de residència definitiu, va estar retingut una llarga estona, i no va arribar a temps.

L'equip es va entrenar durant una hora a bon ritme i després ja es va donar pas al concurs de triples en el qual l'ala-pivot porto-riqueny va demostrar la seva mà de seda. Es va imposar per la mínima en una semifinal a Grigonis (19-18), i més tard en la final a Álex Barrera (per 17-15), que havia derrotat abans en un desempat a Otvertxenko amb el qual havia igualat a 15 cistelles.

Tot seguit hi va haver el concurs de 2 Ball, per parelles formades per un jugador i un aficionat. El triomf va ser per al duet d'Álex Hernández i el seguidor Josep Miquel Closa; als altres tres equips hi eren Dejan Musli (el finalista), Dmitry Flis i un Román Montañez que va tenir de parella l'aficionada més jove. Concursos i sortejos van tenir un patrocini de l'empresa Oferzone.

Suport als moments durs

L'speaker Eduard Font donava pas, finalment, a uns parlaments que va obrir el capità, Román Montañez. El de Sant Joan va comentar que "heu vist unes pinzellades del que volem ser, estem treballant i volem ser competitius. Estem segurs que tindrem el vostre suport quan hi hagi moments durs, que esperem que siguin els menys possibles".

L'entrenador, Ibon Navarro, un cop més en català, va prometre el treball de tots i va demanar que al Congost "hi hagi la pressió que fa als equips contraris tan complicat jugar-hi". Jaume Arnau, nou president, va afirmar que espera un any profitós "amb els professionals de la casa, estic al servei de l'afició i del consell d'administració, per a mi és un honor aquest càrrec. Us espero al primer partit a casa".