El Bayern ha golejat avui al Borussia Dortmund per 5-1 donant un cop d'autoritat davant el seu principal competidor en la lluita pel títol alemany davant el qual posa terra pel mig en augmentar l'avantatge a set punts quan s'han jugat només vuit jornades de la Bundesliga.

Amb dos gols de Thomas Müller, un d'ells de penal, I dos de Robert Lewandowski, el Bayern ha liquidat al seu favor un partit que s'ha decidit a la segona part després d'haver estat relativament igualat en els primers 45 minuts.

Potser la golejada hagi estat un càstig massa sever per un Dortmund que ha apostat per impedir que el Bayern armés seu joc des del centre del camp a través d'una mena de "trivot" format per Gonzalo Castro, Julian Weigl i Ilkay Gundogan i amb el japonès Shinji Kagawa que, més endavant, li tapava la sortida a Xabi Alonso.

En els primers minuts aquest plantejament ha donat bons resultat a un Dortmund que ha disputat al Bayern la possessió de la pilota i ha bolcat bona part del joc en la meitat contrària.

No obstant això, aquest avantatge tàctica inicial del Dortmund no ha donat peu a ocasions clares sinó només en una sèrie de serveis de cantonada i algun centre a l'àrea que ha estat fàcil pel porter Manuel Neuer.