Un gol de l'argentí Luciano Vietto en el minut 82, quan la victòria del Reial Madrid semblava decidida, ha equilibrat un derbi de nou imprevisible, en què l'Atlètic s'ha apropiat d'un punt en el tram final davant un rival conformista, que ha perdut l'ocasió de pujar al liderat quan ja semblava un fet.

En un duel amb un penal fallat per l'Atlètic, avançat en el primer temps per un cop de cap del francès Karim Benzema i la parada del costa-riqueny Keylor Navas al llançament des dels onze metres, tot ha canviat en els instants finals, amb el gol i amb una angoixa inesperada minuts abans per a un equip blanc sense ambició.

Perquè el derbi ha sorgit sense treva, a màxima activitat i amb gol del Reial Madrid. Els blancs només han necessitat nou minuts per demostrar la seva indiscutible "pegada". El gol ha estat del francès Karim Benzema, que ha arrencat al màxim la temporada com a golejador.

Per la banda esquerra local ha aparegut la via del 0-1, en un auto passe de Dani Carvajal inabastable per Filipe Luis, sobrepassat en un sospir, impotent després quan el lateral dret ha regalat un centre perfecte a l'entrada de Benzema, sol en la seva irrupció dins de l'àrea i en la connexió d'un cop de cap imparable per a Jan Oblak.

La necessitat ha apretat al conjunt matalasser, que, des de les botes i els desbordants regats de l'argentí Ángel Correa ha disposat d'ocasions per empatar.

Sergio Ramos ha comès un doble error i ha tirat a terra a Tiago per fer-li penal. Griezman l'ha llançat potent, a mitja alçada, però un sublim Keylor Navas l'ha endevinat i l'ha parat.

Un altre cop per a l'Atlètic; un alleujament per al Reial Madrid, al qual amb el gol a favor, inexplicablement, s'ha desdibuixat una estona i ha estat sostingut per Casemiro. Sense un plus dalt, gairebé sense focus sobre la porteria, excepte en un parell de rematades altes de Cristiano, inadvertit fins llavors.

El partit ja s'havia aturat de cop i volta minuts abans. Ni l'Atlètic oprimia al Madrid ni viceversa; un tram beneficiós per al guanyador parcial en el marcador, que ha perdut a un notable Carvajal abans del descans i que ha entrat en el segon temps en avantatge, però avisat contra un excés de conformisme.

No és una concessió permissible en un derbi, menys encara amb 0-1 i amb un rival com l'Atlètic. I hi havia tota una segona part per disputar-se, amb el bloc local de nou amb ambició i amb moviments, el de Yannick Carrasco per un gris Óliver al descans.

El panorama del partit ja estava redefinit. L'Atlètic necessitava un exercici de mobilitat, precisió i paciència amb la pilota sobre l'àrea contrària, amb ocasions d'inici de Fernando Torres i un grapat d'intents bloquejats per la defensa visitant, com si fos un mur impenetrable per protegir la seva porteria.

El Reial Madrid ja havia optat pel contraatac, fiat a una destresa que maneja amb solvència, encara que molt menys aquest diumenge, que encara li ha guardat una sorpresa. En el moment més inesperat, quan tot semblava encaminat al 0-1, fins el minut 82, fins que la gambada del colombià Jackson ha provocat l'empat.

Des de la banda esquerra ha marxat d'Álvaro Arbeloa, ha posat la pilota a l'àrea i un cop de taló de Griezmann, una parada de Navas i un rebuig després, l'argentí Luciano Vietto s'ha trobat amb l'ocasió de la seva curta carrera a l'Atlètic, la pilota per al 1-1, per donar un punt al seu equip i signar un empat retingut després per Navas.

Fitxa tècnica

1 - Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Griezmann, Gabi, Tiago, Óliver (Carrasco, m. 46); Corretja (Vietto, m. 57) i Fernando Torres (Jackson Martínez, m. 63).

1 - Reial Madrid: Keylor Navas; Carvajal (Arbeloa, m. 40), Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Isco (Bale, m. 65), Benzema (Kovacic, m. 76) i Cristiano Ronaldo.

Gols: 0-1, m. 9: Benzema remata de un centre de Carvajal. 1-1, m. 82: Vietto rebla un rebuig de Navas després d'una rematada de Griezmann.

Àrbitre: Undiano Mallenco (C. Navarro). Va amonestar als locals Gabi (m. 16), Correa (m. 39), Juanfran (m. 59), Vietto (m. 79), Griezmann (m. 82) i Godín (m. 87), i als visitants Sergio Ramos (m. 22), Varane (m. 58), Casemiro (m. 60) i Arbeloa (m. 88).

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi Vicente Calderón davant 54.000 espectadors.