Un gol de l'argentí Luciano Vietto en el minut 83, quan la victòria del Reial Madrid semblava decidida, va equilibrar un derbi de nou imprevisible, en el qual l'Atlètic es va apropiar un punt en el tram final davant un rival conformista, que va perdre l'ocasió de pujar al liderat quan semblava que ho tenia fet. En un duel amb un penal fallat per l'Atlètic, agafat en el primer temps per un cop de cap del francès Karim Benzema i l'aturada del costa-riqueny Keylor Navas al llançament des dels 11 metres, tot va canviar en els instants finals, amb el gol blanc-i-vermell i amb un patiment inesperat minuts abans per un equip blanc sense ambició.

Perquè el derbi va sortir sense pausa, a màxima activitat i amb gol del Madrid. Només va necessitar nou minuts per demostrar la seva indiscutible eficàcia el conjunt blanc i Benzema, que ha començat al màxim la temporada com a golejador, d'aquells gols que obren partits o decideixen punts. Ahir només va ser el primer. Els blancs van controlar el ritme del partit en aquesta primera meitat, però l'Atlètic va veure la llum gràcies a un doble error de Ramos, que va perdre una pilota inexplicable i posteriorment va comtre penal sobre Tiago. Griezmann va assumir la responsabilitat però Navas li van encertar el llançament. Un altre cop dur pels matalassers. Els blancs, aguantats per Casemiro, van perdre Carvajal per lesió abans del descans.

L'aparició de Jackson

El panorama es va redefinir a la represa. L'Atlètic va millorar la seva mobilitat però va continuar sense precisió, mentre que el Madrid ja havia optat pel contraatac, fiat al que domina amb solvència, tot i que molt menys ahir. I el partit encara li guardava una sorpresa, en el moment menys inesperat, quan tot semblava encaminat al 0-1.

En el minut 83 el colombià Jackson Martínez va iniciar una cursa per la banda esquerra, i va deixar enrere Arbeloa, a la línia de fons, i un cop allà va fer una passada a l'àrea petita en què Griezmann la va tocar de taló, Navas va fer una semiparada i el rebot va caure a les botes de Vietto. L'argentí es va trobar amb l'ocasió de la seva curta carrera a l'Atlètic, la pilota del 1-1 per donar un punt al seu equip, i no la va desaprofitar.