La Fiscalia va demanar ahir 18 mesos de presó per al pare del davanter del FC Barcelona Leo Messi per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda. Alhora, va demanar l'arxivament de la causa per al futbolista, contra qui inicialment es va querellar.

En el seu escrit d'acusació, presentat davant del jutjat d'instrucció número 3 de Gavà, el ministeri públic exculpa Leo Messi perquè entén que no va tenir coneixement del frau perpetrat pel seu pare, en contra de l'opinió de l'Audiència de Barcelona, que el manté imputat. La Fiscalia s'havia querellat inicialment per frau fiscal contra Messi i el seu pare i representant, Jorge Horacio, però mesos més tard va demanar l'arxiu de la causa per al futbolista, després que tots dos paguessin al jutjat cinc milions d'euros, que incloïa la suma defraudada més els interessos que se'n derivaven.

Tota la responsabilitat

Aleshores, va ser el pare de Messi qui va assumir davant del jutge tota la responsabilitat de la gestió tributària del seu fill, però la instructora va acordar mantenir el futbolista imputat en la causa en una decisió que va tenir el suport de l'Audiència de Barcelona.

D'aquesta manera, Jorge Messi es troba acusat de tres delictes contra la Hisenda Pública i, a més dels 18 mesos de presó, hauria de pagar dos milions d'euros de multa, pena que inclouria la prohibició d'obtenir beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant un any. Els inspectors d'Hisenda han ratificat la tesi del desconeixement de Leo Messi.