El titular del jutjat de primera instància número 3 de Gavà va dictar ahir un acte d'obertura de judici oral pel qual farà seure al banc dels acusats Leo Messi i el seu pare, Jorge Horacio, acusats de tres delictes contra la hisenda pública. Els Messi, que seran jutjats per un magistrat penal de Vilanova i la Geltrú, s'asseuran a la banqueta malgrat que el fiscal havia sol·licitat el sobreseïment de la causa per al futbolista perquè considera que no va tenir coneixement del frau que va perpetrar el seu pare.

El jutge envia a judici Messi perquè l'advocat de l'estat ha mantingut el seu escrit d'acusació contra el jugador en el qual el considera, en contra del que opina el fiscal, "coautor" dels tres delictes amb el seu pare per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda.

L'advocat de l'Estat sol·licita per a Messi i per al seu pare la imposició, per a cadascun d'ells i per cada delicte, de set mesos i quinze dies de presó, multa per la quantitat defraudada i la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions o ajudes públiques o incentius fiscals durant un any i mig. En total, 22 mesos de presó.

Elements incriminatoris

En el seu acte, el jutge instructor considera que "existeixen elements que permeten afirmar tant que els fets objecte de procediment i pels quals s'ha formulat acusació són constitutius de diversos delictes com que existeixen indicis racionals de criminalitat respecte als dos acusats".

Encara que el fiscal va presentar escrit d'acusació només sobre el pare de Messi, per al qual sol·licita 18 mesos de presó, el jutge emplaça de nou el fiscal perquè pugui presentar en tres dies, "si ho estima procedent", un nou escrit d'acusació contra el futbolista.

El jutge no dicta cap mesura cautelar ni fixa cap fiança per als dos acusats, ja que tots dos han mostrat "col·laboració" en el procediment judicial i han abonat voluntàriament la totalitat de les quotes presumptament defraudades.

També indica en el seu acte que "el caràcter públic dels acusats dificulta en extrem que poguessin sostreure's a l'acció de la justícia", a més que "són conegudes les persones i entitats de les quals obtenen els seus ingressos, cosa que redueix en gran mesura el risc d'insolvència".

Aquesta decisió deixa sense efecte la informació de dimarts, segons la qual Leo Messi deixava el seu periple judicial.