El pilot austríac Matthias Walkner és el nou campió del món de raids després de finalitzar en segona posició al ral·li del Marroc, que va finalitzar ahir a Agadir. El pilot de KTM ha agafat, d'aquesta manera, el relleu del sis vegades campió del món, Marc Coma, que no ha pogut aspirar a revalidar el seu títol ja que es va retirar abans de les dues últimes curses, a Atacama i al país magribí, per assumir el seu nou càrrec de director esportiu del Dakar.

El centreeuropeu va arribar a l'última jornada, ahir, en plena lluita amb el seu company d'equip, el xilè Pablo Quintanilla. Davant, el també pilot de KTM, el britànic Sam Sunderland, tenia el triomf gairebé al seu abast, tot i que això no era suficient per atrapar els dos primers a la classificació general. Quintanilla no va poder finalitzar la cursa i aquest fet va deixar en safata de plata el triomf a Walkner, que en va tenir prou acabant segon, només 34 segons darrere de Sunderland, per obtenir el títol mundial. La victòria de la jornada d'ahir va ser per al portuguès d'Honda Paulo Gonçalves, qui, d'aquesta manera, va finalitzar en tercer lloc a la classificació general.

Quart sense acabar

D'aquesta manera, malgrat no haver disputat les dues últimes proves, Marc Coma encara ha finalitzat en quart lloc el mundial, darrere de Walkner, Sunderland i Gonçalves. El ral·li del Marroc no ha estat positiu per a Jordi Viladoms. El pilot igualadí no va poder competir dimecres, en la tercera etapa, per culpa d'un virus estomacal, i tampoc no va poder córrer les dues etapes següents, malgrat que no comptessin per a la classificació general, ja que no es va recuperar d'aquesta malaltia. Ha estat novè en la general final del Mundial, just davant del també igualadí Armand Monleón.

En la cursa de cotxes al Marroc, el triomf final ha estat per a l'actual campió del Dakar, el qatarià Nasser al-Attiyah, amb un Mini, que va derrotar els Toyota de Vladimir Vasiliev i de Yazeel Al Rajhi.