La tennista espanyola Garbiñe Muguruza ha aconseguit aquest diumenge el seu primer títol de la temporada, l'Open de la Xina, després de vèncer a la final de Pequín a la suïssa Timea Bacsinszky (7-5 ??i 6-4). Una xoc de gran tensió en el qual Garbiñe ha arribat a perdre per 2-5 en el primer set però ha aconseguit una remuntada èpica.

La jugadora, filla de pare basc i mare veneçolana, aconsegueix amb aquest el segon títol WTA de la seva carrera, després de l'aconseguit a Hobart l'any passat, i corona una temporada excepcional en què també va ser finalista a Wimbledon i la setmana passada en el torneig de Wuhan, també a la Xina.

Muguruza, que començava la setmana com a número cinc en la classificació mundial, ascendirà a la propera actualització del rànquing a la quarta posició del rànquing WTA, i a només un punt de la tercera, la russa Maria Xarapova.

El gran torneig de l'espanyola a Pequín li ha permès a més aconseguir els punts necessaris per estar a finals de mes al Masters de Singapur, amb el que serà la primera espanyola a aconseguir-ho en 14 anys.