Les seleccions d'Itàlia, Bèlgica i Gal·les van aconseguir ahir el bitllet per a l'Eurocopa que es disputarà l'any que ve a França. En canvi, la victòria de Turquia al camp de la República Txeca provoca que Holanda necessiti un miracle per aconseguir entrar, fins i tot, a la repesca.

Així, al grup A, Holanda va aconseguir vèncer de manera molt ajustada a Kazakhstan (1-2), amb anotacions de Wijnaldum i de Sneijder, però va veure com unes hores més tard Turquia vencia a la ja classificada República Txeca (0-2), amb gols de Selçut Inan i de Çalhanoglu. Els turcs tenen dos punts d'avantatge i en tenen prou amb un empat contra Islàndia dimarts per deixar fora els oranje.

Al grup B, Bèlgica va segellar el passaport amb un còmode triomf a Andorra (1-4), en un duel en què els locals van arribar a situar-se 1-2 a la represa. També va obtenir el bitllet Gal·les, que jugarà la seva primera Eurocopa, tot i perdre a Bòsnia (2-0). La sorprenent derrota d'Israel (1-2) contra Xipre provoca que bosnians (14 punts), israelians (13) i xipriotes (12) es juguin la repesca l'últim dia.

Finalment, al grup H, Itàlia va assegurar-se la classificació en vèncer a Azerbaidjan per 1-3 amb gols d'Eder, El Shaarawy i Darmian. La lluita pel segon gol serà aferrissada entre Noruega, que va derrotar Malta per 2-0, i Croàcia, que va vèncer per 3-0 Bulgària. Els escandinaus tenen dos punts més.