La idea de córrer superant obstacles ha arrelat amb força a Igualada, com es va demostrar en la Four Factors, que va tenir 1.800 participants. La cursa té dos circuits, de 4 i 8 quilòmetres, en els quals els corredors han de fer front a la terra, l'aigua, l'aire i el foc, els quatre elements.

Tot i que la majoria de corredors van participar pel caràcter festiu aventurer de la prova, també hi va haver espai per a la competició. En la cursa de 8 km el guanyador va ser Esteve Camps, amb un temps de 38 minuts i 17 segons, i va estar acompanyat per Jordi Gabarrós i Josep Rubió en el podi. En la categoria femenina la victòria va ser per a Marta Segura (52:11), seguida d'Elia Cuenta i Sofie Olsson.

En la Four Factors de 4 km el triomf va ser per a Alex Cerón, amb un temps de 20 minuts, la segona posició per a Joan Palau i la tercera per a Marc García. En fèmines, Carlota Díaz-Guerra es va proclamar guanyadora i la van acompanyar al podi Jana Roca i Lili Cortessi. L'equip més nombrós va ser el Californa Runners, amb 81 participants.

Colors per elements

Els corredors es van repartir amb samarretes de colors que simbolitzaven els elements i van haver de superar murs naturals de terra amb diverses opcions de dificultat, túnels d'aigua i camins de fang abans de tornar a entrar en el recinte d'Esport i Natura, on es van concentrar la resta de proves del circuit. En aquest punt els corredors es van trobar amb més pistes enfangades, murs de terra, piscines d'aigua amb diferents textures de fang, ràfegues d'aire i foc.

La Four Factors va ser el plat fort del festival Esport i Natura d'Igualada, que es va celebrar aquest cap de setmana i va superar totes les expectatives, amb la presència de 28.000 visitants que van gaudir de les diferents activitats a l'aire lliure que es van oferir per a tota la família. Aquestes dues curses dels elements van ser un èxit absolut de participació, i es que durant la setmana s'havien superat els 1.000 inscrits, i ahir van acabar sent gairebé el doble els que van participar en aquesta prova. La diversió dels obstacles van ser un reclam per sls 1.800 corredors.