Garbiñe Muguruza va assolir la seva primera gran victòria en un torneig en guanyar l'Obert de Xina, ahir a Pequín, en derrotar en dos sets (7-5, 6-4) a la tennista suïssa

Timea Bacsinszky. Muguruza, que enguany va ser finalista al torneig de Wimbledon, ha pujat al número 4 del rànquing mundial.

En la categoria masculina, no hi va haver color i el númer0 1 Novak Djokovic va ser una piconadora i es va desfer per un doble 6-2 d'un Rafa Nadal que no va ser capaç de plantar cara al serbi molt superior. Era la 45a vegada que es trobaven en una pista (el balanç ara és de 22 a 23 encara favorable al balear) i la 23a pel que fa a finals. Aquesta no ha estat la millor temporada de la seva carrera per al mallorquí que es troba el 8è del rànquing i que, per primer cop des del 2005, no ha pogut guanyar cap dels tornejos del Gran Slam.

El diferent moment anímic i de forma entre els dos jugadors es va fer evident a Pequín. En el primer set, Nadal encara va plantejar una mica de batalla i va estar a punt de trencar per dues vegades el servei de Djokovic però no va aconseguir, perdent per l'esmentat 6-2. Amb aquest mateix guarisme va acabar la segon mànega, trencada aviat ja que Djokovic es va escapar amb el 5-1 que Nadal no remuntaria.