Tota la solidesa demostrada pel nou Barça de Xavi Pascual a la Supercopa d'Espanya i, en menys mesura, a l'inici de la lliga Endesa es va esvair ahir en el primer partit de l'Eurolliga. Els blaugrana van recordar els desastres de la temporada anterior amb una clara derrota a la pista del campió turc, un sorprenent Karsiyaka que, tot i haver perdut elements, va dominar gràcies al gran tercer quart i va arribar a dominar per diferències properes als vint punts.

Els blaugrana van tornar a mostrar seriosos problemes per anotar i, tot i que van arribar a tenir la davantera a l'inici, impulsats per Doellman (11-13), van ser superats a la pintura pel poder de l'expivot del Laboral Kutxa Colton Iverson. El resultat en el primer descans era de 18-18. Un bàsquet de Vezenkov va situar l'última diferència a favor (19-22). Ragland dirigia bé el Karsiyaka i els mals percentatges catalans des de llarga distància (2/13 en triples) feien la resta.

Tercer quart lamentable

La clau del partit, però, va ser al tercer període. Un parcial de 25-11 per als otomans va decidir. El Karsiyaka es mostrava ambiciós, en el Barça no anotava ningú i una cistella de Gonlum deixaven el partit gairebé sentenciat (52-36).

En els últims minuts, dos triples de Doellman i bons minuts de Perperoglou van donar esperances al seu equip (62-57 al minut 37), però entre Palacios i Carter es van encarregar d'evitar una derrota immerescuda.