El pilot manresà Gerard Farrés va presentar ahir la seva candidatura a fer un magnífic resultat al proper ral·li Dakar. El corredor de l'equip KTM-Himoinsa Team va acabar en segon lloc el ral·li de Merzouga, que s'ha desenvolupat durant tota la setmana al Marroc i que ha tingut una excel·lent participació, amb la presència del campió mundial, l'austríac Ma-tthias Walkner, i del guanyador del recent ral·li del Marroc, Sam Sunderland. Els dos pilots de l'equip KTM oficial van haver d'abandonar la prova.

Farrés va ser tercer en la jornada final d'ahir i va poder mantenir a ratlla l'eslovac Stefan Svitko, que era tercer. Finalment, el centreeuropeu ha acabat 56 segons darrere del català. A aquest, però, n'hi han sobrat 57 per poder avançar el guanyador de la cursa, el seu antic company d'equip a l'extint conjunt Bordone Ferrari, Alessandro Botturi, ara a Yamaha. El quart lloc final va ser per al francès Olivier Pain, i el cinquè, per a una cada dia més sorprenent Laia Sanz, que va finalitzar a 23.50 del guanyador.

El ral·li Merzouga va tenir la participació de dos pilots més de casa nostra. Armand Monleón, amb una KTM-Warsaw, va quedar sense possibilitats a la classificació general gairebé des del primer dia, però ha aprofitat les etapes successives per anar agafant experiència de cara al que serà el seu debut al Dakar. L'igualadí, per exemple, va ser vuitè en l'etapa d'ahir i ha acabat 55è en la general. Una posició més a sota ha finalitzat Carles Checa, que després del seu debut en una prova del Mundial al ral·li de Sardenya, continua la seva adaptació a les proves de raids pel desert.