Lluny de la seva millor versió, que encara s'espera, el Reial Madrid, encoratjat per la inspiració de Marcelo, ha tirat endavant, ple de baixes, la visita del Llevant, que ha deixat patent que el seu adversari és encara un rival a mig fer.

Després dels empats contra el Màlaga i l'Atlètic de Madrid i els dubtes generats, la victòria davant el Llevant era contemplada com a necessària. Sobretot amb el que està per venir. El París Saint Germain dimecres i el viatge a Vigo, per fer front al Celta, dissabte que ve.

No obstant això, no hi hagut res de nou sota el sol del Reial Madrid que ha ensenyat el mateix aspecte que abans de l'aturada pels compromisos de les seleccions nacionals.

Tot i les nombroses baixes, que afecten totes les línies, el quadre blanc ha jugat a estrebades. Li ha valgut amb això davant el Llevant. Un equip centrat en empreses menors que va trigar set jornades a sumar la seva primera i fins ara única victòria.

Tot i així, la gentada del Santiago Bernabéu ha pogut assentar la seva confiança a Keylor Navas. El porter costa-riqueny ha salvat de més d'una dificultat al seu equip. Ha resultat decisiu en un grapat d'intervencions. La primera als cinc minuts, amb un xut de Roger a la qual ha contestat amb una bona mà.

El punta llevantinista i el brasiler Deyverson han deixat en evidència a la defensa de circumstàncies que ha posat en escena Benítez. Amb Nacho al centre de la defensa i Danilon al lateral. El brasiler ha estat l'única alta a la infermeria blanca.

La defensa també ha comptat amb Marcelo. Tot i que el lateral esquerre ha estat més enllà de les tasques defensives. De fet, ha estat el que ha acabat amb l'esperit defensiu del combinat de Lucas Alcaraz.

L'esquerrà brasiler ha acabat amb l'embús. Havia aguantat el Llevant gairebé mitja hora. Però en tres minuts ha anat tot a rodar. Primer amb el gol de Marcelo. Ha robat la pilota. Ha executat una paret amb Cristiano i ha superat a Rubén en la primera ocasió en què un llançament blanc ha anat entre els tres pals.

Cristiano ha marcat al 30. Un minut abans el Llevant ha pogut aconseguir l'empat. Però Navas ha efectuat la parada de la tarda després d'un cop de cap de Deyverson.

La segona meitat ha arrancat sense Gareth Bale, que s'ha quedat a la caseta en lloc de Lucas Vázquez i amb el quadre visitant guiat per la mateixa estratègia.

Ha buscat fer mal Alcaraz amb l'entrada des de la banqueta de Ghilas i després Lerma. El partit s'ha quedat sense centre del camp. Amb arribades a l'àrea de tots dos i l'amenaça d'un marcador més ample. No sol agradar a Benítez que el rival tingui tantes arribades ni la seva meta molt protagonisme. I Navas l'ha tingut.

El tram final l'ha acaparat la presència de Jessè Rodríguez. El del planter, abocat de nou a la suplència tot i les baixes, ha aparegut en la segona part per substituir Isco. Ha buscat el seu moment i l'ha trobat amb una acció individual que ha acabat en gol.

- Fitxa tècnica:

3 - Reial Madrid: Keylor Navas; Danilo, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Kovacic (Marc Llorente, m.77), Isco (Jesé, m.69); Bale (Lluc Vázquez, m.46) i Cristiano.

0 - Llevant: Rubén, Simao, Feddal, Juanfran; Morales, Toño, José Mari (Lerma, m.62), Casadesús, Camarasa; Roger (Ghilas, m.54) i Deyverson (Rubén, m.75).

Gols: 1-0, m.28: Marcelo; 2-0, m.30: Cristiano; 3-0, m.82: Jessè.

Àrbitre: Jose María Sánchez Martínez, del comitè Murcià. Va mostrar targeta groga a Morales, Deyverson i Jose Mari, del Llevant ia Kovacic, del Reial Madrid.

Incidències: partit de la vuitena jornada de Primera Divisió disputat a l'estadi Santiago Bernabeu davant uns 80.000 espectadors. Abans de l'inici del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de qui va ser jugador del Reial Madrid Ignacio Soc, mort el passat 28 de setembre.