La igualadina Laura Orgué va confirmar ahir el seu quart títol de campiona del món de quilòmetre vertical després de quedar quarta en la Limone Extreme, que es disputa durant tot el cap de setmana a Itàlia. Segurament, Orgué va guardar forces de cara a la prova absoluta que es disputa avui, i en la qual aspira aconseguir el seu primer títol d'aquesta disciplina.

Ahir, la cursa vertical es va haver d'avançar mitja hora i es va disputar amb una única sortida per culpa de les precàries condicions meteorològiques que hi ha als Alps. Orgué ja era campiona virtual perquè l'única corredora que li podia arrabassar la victòria, la neozelandesa Emilie Forsberg, no hi competia i, per tant, no li podia recuperar la diferència que tenia a la classificació general. La victòria va ser per a la francesa Cristelle Devalle, que va superar la italiana Antonella Confortolla i la basca Maite Maiora. En homes va guanyar el francès Rémi Bonnet.

Avui, a partir de les dotze, es fa la prova femenina absoluta en què Orgué busca un doblet històric. La nord-americana Megan Kimmel és la seva màxima rival.