Els imparables All Blacks de Nova Zelanda i els Springboks de Sud-àfrica van classificar-se ahir per jugar una de les semifinals del Mundial de rugbi que es celebra a Londres (Anglaterra).

La selecció de Sud-àfrica, gràcies a un assaig quan faltaven sis minuts, va derrotar a Gal·les per 23 a 19 en el primer partit dels quarts de final. Els Springboks, campions del món els anys 1995 i 2007, van aconseguir d'aquesta forma la primera plaça per a semifinals en un duel intens, en el qual, l'encert a pals d'Handré Pollard va ser decisiu. La confrontació va ser competida fins al final.

Sud-àfrica, que va començar el Mundial amb molts dubtes i amb una sorprenent derrota davant Japó (32-34) a la fase de grups.

En el segon enfrontament de la jornada, Nova Zelanda va reservar la seva plaça per a les semifinals superant amb contundència a França per 62-13. El All Blacks, que reeditaven davant els 'blues' la final del darrer Campionat del Món, va camí del seu tercer títol, i després d'una fase de grups impecable, amb quatre triomfs en els quatre partits jugats, no va tornar a donar cap possibilitat al seu rival en les eliminatòries de quarts de final. Gràcies als nou assaigs anotats, quatre a la primera part i cinc a la segona, els 'kiwis' es van classificar per a la seva setena semifinal.