Toni Bou va aconseguir ahir una victòria que li permet dependre d'ell mateix per aconseguir el seu setè títol de campió d'Espanya a l'aire lliure. El pierenc va tenir una actuació gairebé perfecta, amb dos punts de penalització en totes les zones, i va guanyar a Baiona (Pontevedra) amb la qual cosa va capgirar la classificació del campionat estatal, que fins ahir dominava Adam Raga amb un sol punt de diferència a favor.

Amb el triomf, Bou evita que el seu màxim adversari arribi a l'última prova, la que es disputarà a Cal Rosal el proper 15 de novembre, amb la possibilitat de ser campió quedant segon. Això hauria passat si ahir hagués guanyat el pilot d'Ulldecona. Però l'anoienc no li va donar cap possibilitat. Tal com han quedat les coses, per tant, amb dos punts d'avantatge per al divuit vegades campió del món, qui venci la competició al Baix Berguedà, s'endurà el títol.

La pluja, present

Com no podia ser d'una altra manera, la pluja va ser l'acompanyant dels pilots durant tot el dia. A més, el circuit, situat al costat del mar, provocava que fes molt de vent i les condicions s'endurissin. De fet, el pilot del MC Baix Berguedà Jeroni Fajardo va ser, fins i tot, desqualificat. De tota manera, Bou va aguantar la pressió i va vèncer amb una diferència àmplia. Van destacar també la sisena i la setena posicions de Miquel Gelabert, del club Vall de Lord, i d'Oriol Noguera, del Baix Berguedà.