Valentino Rossi en té prou amb dues segones posicions a Malàisia i Xest per ser campió del món de MotoGP, però no ho tindrà fàcil. La tendència actual és favorable al seu màxim adversari, un Jorge Lorenzo que ha escurçat set punts en dues proves i que ara és a onze de l'italià en la general. Les variables a les dues curses que falten són infinites, ja que actors secundaris com els dos pilots d'Honda, Márquez, guanyador ahir, i Pedrosa, i els dos de Ducati, Iannone i Dovizioso, poden exercir de jutges d'aquesta batalla.

Ahir, fins i tot, sort en va tenir Rossi de la victòria de Marc Márquez. L'encara campió va aprofitar que no té res a perdre en el campionat per fer un avançament espectacular a Lorenzo en l'últim gir. El balear, que havia dominat tota la cursa, no es podia arriscar a una caiguda i el va haver de deixar passar. La bona notícia per al balear és que Iannone es va situar entre ell i Rossi i això li va permetre poder reduir més.

No va tenir una cursa tan espectacular Toni Elías, que va ser 22è i, en cursa, només va avançar un Anthony West que portava una moto que ha conduït el mateix manresà enguany, la de Karel Abraham. Elías va manifestar que "no puc dir que estigui content amb la cursa. No he tingut la sensació de poder lluitar fins al final. Esperem a Sepang".

En Moto2, victòria d'Àlex Rins, que se situa segon del Mundial, i en Moto3 va vèncer Jorge Navarro, i Danny Kent encara no va poder assegurar el títol.