El FC Barcelona visitarà aquest dimarts el BATE Boríssov bielorús amb un objectiu clar, aconseguir una victòria que el consolidi líder en el grup E de la Champions. En l'altre partit de la jornada, l'equip alemany del Bayer Leverkusen té la Roma de visitant.

El Barça acudeix al partit amb les baixes encara de Leo Messi i el capità Iniesta i es trobarà un BATE que s'acaba de proclamar campió de la seva lliga i que en la darrera jornada de la Lliga de Campions va donar la gran sorpresa en derrotar la Roma, a domicili.

El BATE està eufòric amb el seu desè títol de lliga consecutiu, i ha condemnat a l'ostracisme un club històric com el Dinamo de Minsk. Fa quatre temporades, el Barça i el BATE ja van compartir grup en la màxima competició europea i en aquella ocasió el parcial va ser un claríssim 9-0 pels catalans.

El conjunt barceloní va golejar els bielorussos per 0-5 en el partit que es va jugar al terreny de joc del Dinamo de Minsk; al Camp Nou el va tornar a derrotar amb claretat (4-0). Per al partit d'avui és baixa d'última hora l'exblaugrana Hleb, amb molèsties en un maluc.

Els bielorussos recuperen per al partit, almenys estarà convocat, el seu davanter Dmitri Mozolevski, que ha tornat als terrenys de joc després de dos anys de calvari a causa d'una greu lesió. I entre els jugadors que poden sortir avui com a titulars hi ha Alexéi Ríos, un bielorús de pare peruà, mentre que el veterà golejador Rodiónov queda fora per lesió. El partit, en aquesta ocasió, es jugarà al mateix estadi del BATE, el Boríssov Arena, un coquetó i modern estadi apte per a 14.000 espectadors que es va inaugurar el 2014. El Barça es va desplaçar ahir amb la novetat del ja recuperat Vermaelen.

El camí europeu al grup E dels homes de Luis Enrique no és fins ara còmode. Van empatar (1-1) en la visita a l'Olímpic de Roma i van derrotar amb patiment i reacció als darrers minuts (2-1) el Bayer. Van aconseguir el liderat gràcies a una inesperada derrota, la de la Roma al camp del BATE (3-2). L'equip de Bielorússia va perdre, el primer dia, per un clar 4-1 a Leverkusen.

"No esperem facilitats"

A darrera hora de la tard d'ahir, el tècnic del Barça, Luis Enrique, va fer la habitual roda de premsa de la prèvia europea. Es va mostrar del tot caut i va assenyalar que no "ens podem desconcentrar gens, som els líders del grup però tenim tan sols un punt d'avantatge respecte del BATE i el Bayer Leverkusen. No esperem que aquí ens donin cap mena de facilitat".

L'entrenador va relativitzar molt el 0-5 aconseguit contra el BATE de fa quatre anys: "ha passat molt de temps, no és una referència. Sí que ho és el 3-2 de fa unes setmanes amb la Roma. Esperem un partit molt complicat, però sí que esperem saber tirar-lo endavant".