En plena polèmica per les banderes estelades amb la UEFA, ahir l'estrella va ser croata. Ivan Rakitic, que està fent un principi de temporada força irregular, va aprofitar els minuts que va tenir per la lesió de Sergi Roberto, que havia iniciat el partit, per fer dos gols que donen tres punts importants al seu equip de cara a assegurar el primer lloc del grup. L'empat a quatre de l'altre partit, entre el Bayer Leverkusen i la Roma, provoca que el conjunt de Luis Enrique, ara amb 7 punts, faci un pas endavant important que pot acabar de refermar d'aquí a quinze dies al Camp Nou, davant del mateix rival d'ahir. Vist el partit, no s'entén com el Bate va ser capaç de vèncer els romans.

La primera meitat va ser d'un domini tan total com infructuós d'un Barça que, davant d'un rival inferior i que es tancava a la seva àrea, va tenir tot el control de la pilota i bones ocasions que van anar a fora, la majoria de vegades. Luis Enrique va intentar fer descansar Rakitic i va confiar en la rapidesa de Bartra darrere. Neymar va sortir al partit tan connectat com dissabte contra el Rayo i va tenir les primeres ocasions. En els deu minuts inicials, entre ell, Busquets, Suárez i Munir van fer intervenir el porter Txernik, que va treure profit de la mala col·locació dels xuts a porteria.

Un altre contratemps

Sobre el quart d'hora, el Bate va començar a respirar i el partit va veure com el ritme es tallava per culpa de la lesió de Sergi Roberto. El de Reus, amb molèsties a l'abductor de la cuixa dreta, va deixar el seu lloc a Rakitic, que va intentar aportar el dinamisme que li ha faltat en l'inici de la temporada.

Al voltant de la mitja hora de joc van tornar les ocasions. La més clara la va tenir Busquets, ahir novament interior, però el jugador de Badia va rematar massa creuat a la sortida d'un córner. Tres xuts més, de Bartra, molt desviat, de Rakitic, amb perill, i de Neymar, desviat quan ho tenia tot a favor, van tancar una primera part freda com l'ambient en què Busquets i Alves van veure dues targetes innecessàries i segurament provocades per la inexperiència del col·legiat portuguès a qui tocava arbitrar ahir. El Barça dominava i no havia de patir per si el rival li creava problemes en defensa, però la falta d'encert ofensiu, un fet que s'ha repetit massa vegades en aquest principi de temporada, impedia la victòria.