Un total de 215 corredors van prendre la sortida en la setena edició de la Volta la Maria per fer front als 15,5 km programats recorrent els camins i corriols al nord del municipi d'Avià que els portaven fins al Coforb, el punt més alt de la cursa.

Cal destacar la major presència de participants en la categoria sub-16, el que reflecteix que el planter de corredors de muntanya al Berguedà està assegurat, sobretot gràcies al treball de l'AE Mountain Runners del Berguedà. Enguany, un total de 30 (fins i tot un nen de deu anys) van completar el traçat.

Jan Margarit va ser el més ràpid amb un temps d'1h 08' 25'', seguit de Josep Rovira amb 1h 09' 18'' i Pau Zamora amb 1h 10' 51''. En categoria femenina, la campiona de l'Ultra Trail World Tour 2014, Núria Picas, va ser la primera classificada amb 1h 17' 36'', seguida de Rosa Valls, d'Olvan, amb 1h 23' 33'' i de la corredora local Maria Beringues, actual campiona estatal de curses de muntanya en categoria cadet, amb 1h 27' 15; Beringues també va ser primera entre les sub-16 i entre les participants locals. En categoria sub-16, Arnau Cases va ser el més ràpid amb 1h 14' 52', seguit d'Ot Ferrer amb 1h 25' 42'' i de Marc Noguera amb 1h 26' 00''. Laia Gonfaus va ser l'encarregada d'obrir la classificació sub-16 femenina amb un temps d'1h 38' 33'', Aina Monné va ser la segona amb 1h 59' 10'' i va completar el podi Judit Camposo amb 2 h 08' 09''.

A l'entrega de trofeus, l'Ajuntament d'Avià i la comissió organitzadora de la Volta la Maria van retre homenatge a Pau Bartoló per la seva trajectòria, pels èxits assolits i pel que representa per al poble.

I paral·lela a la cursa de muntanya, a 3/4 de 10 del matí, es va iniciar la infantil, amb més de 250 nens i nenes que corrien agrupats per categories des de P3.