Amb la novetat del quilòmetre vertical, les curses de muntanya dels Corriols de Guardiola han reeditat la capacitat de convocatòria amb més de 500 corredors en alguna de les quatre modalitats: 10 km, 5 km, quilòmetre vertical i la Corriolets per als més joves. L'organització és a càrrec d'un grup de joves vinculats a les curses, amb el suport logístic de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.

Amb només 14 segons de diferència, Agustí Roc i Just Sociats van completar l'ascens de 2,5 km al cim del Montgròs en el primer quilòmetre vertical dels Corriols de Guardiola, que va tenir 35 participants; va completar el podi Guillem Vilalta. Gina Pintó va ser la primera fèmina classificada.

Sergi Rodríguez i Marta Comas van ser els vencedors de la prova dels 10 km, la més concorreguda i plenament consolidada en la seva quarta edició. En l'apartat masculí, la segona plaça va ser per a Lluís Ruiz i la tercera per a Jordi Cunill; entre les noies, van seguir Marta Comas, Mireia Comellas i Nati Rubio. En els 5 km, una cursa estrenada l'any passat, va ser dominada enguany per Marc Porcar, seguit de Javier Martínez i Miqui Riera; el podi femení els van integrar, Bethlehem Manzano, Judit Martínez i Eva M. Cañete.