El Vilatorrada Esport Club (VEC) va organitzar a Sant Joan de Vilatorrada la tercera prova puntuable per a l'Open Ixcor BTT Catalunya Central. La cursa va tenir la participació d'uns 140 ciclistes que van haver de fer front a un recorregut d'uns 38 km amb pas per punts emblemàtics del Bages com la font de la Girada, el gorg Blau o el mateix Collbaix, amb sortida i arribada al Mas Llobet de Sant Joan de Vilatorrada.

El bagenc Guillem Muñoz, experimentat en tots tipus de curses, van ser el clar vencedor, i va avantatjar gairebé d'un minut el segon classificat, Javier Jurado; tercer va ser Pau Egeda. En l'apartat femení, victòria d'Aina Picas, davant d'Aida Viladrich i Noemí Moreno.

L'Open Ixcor BTT Catalunya Central, que vol ser un substitut natural del circuit Anbaso, consta de quatre proves i tres ja s'han disputat, a Castellfollit del Boix, Sant Fruitós de Bages i la de Sant Joan de Vilatorrada; la quarta i darrera competició d'aquest open, tindrà lloc el diumenge dia 1 de novembre a Òdena.