La comarca de l'Alt Urgell i la seva capital, la Seu, seran testimonis del pas dels ciclistes de la propera edició del Tour de França, segons es va confirmar ahir a París. La novena etapa de la ronda gal·la es farà totalment fora de territori francès. Arrencarà a Vielha i arribarà a l'estació andorrana d'Arcalís, en una de les etapes reina dels Pirineus.

El recorregut, de 184 quilòmetres, sortirà de Vielha i, després de coronar el port de la Bonaigua i el coll del Cantó, els corredors passaran per la Seu just abans d'entrar en territori andorrà. Allà ascendiran l'alt de la Comella i el de Beixalís, abans de baixar fins a Ordino i iniciar l'ascensió final a l'estació d'esquí d'Arcalís.

Feia set anys que el Tour no passava per la Seu. Ho va fer el 2009, en una etapa que va sortir de Barcelona i que va arribar a Andorra i que també va passar per Manresa i Solsona.

El recorregut del Tour del 2016, que començarà a Mont-saint-Michel i que finalitzarà a París, és força clàssic, amb un primer pas pels Pirineus, als quals seguiran els Alps. Enmig, una ascensió mítica, la del Mont Ventoux. De tram final, segons el director, Christian Preud'homme, destaca la jornada entre Berna i Émosson.