L'exentrenador del FC Barcelona Johan Cruyff, de 68 anys, pateix un càncer de pulmó, segons han informat aquest matí les emissores Catalunya Ràdio i RAC1.

La malaltia va ser detectada aquest dimarts passat a Barcelona, i de moment se li estan fent proves per saber-ne l'evolució.

Johan Cruyff va ser intervingut a cor obert el 1991, després de patir una insuficiència coronària en fase aguda.

Després de passar pel quiròfan es va implicar en la lluita contra el tabac i fins i tot va protagonitzar una campanya publicitària amb el lema: "En la meva vida he tingut dos grans vicis: fumar i jugar a futbol. El futbol m'ho ha donat tot a la vida i, en canvi, fumar, gairebé m'ho pren".

L'extècnic, que és a Barcelona, va abandonar l'activitat esportiva després de deixar la banqueta del Camp Nou el 1996, encara que el 2009 i fins al 2012 va ser seleccionador de Catalunya.

Cruyff, en la seva lluita per abandonar el tabac, va substituir les cigarretes per caramels per pal·liar els nervis durant els partits de l'equip barcelonista.

L'exentrenador va ser l'arquitecte del 'dream team', i el primer que va guanyar la Copa d'Europa el 1992 a l'estadi de Wembley, a Londres, per a l'entitat catalana.