Gerard Pusó, callussenc de 24 anys i estudiant de tercer de Psicologia, és una de les peces més versàtils del Manresa FS: és el coordinador dels equips de base del club i fa sis temporades que juga d´ala esquerrà al primer equip a la Segona B. Com a tècnic té un bagatge reconegut per la federació, que ha confiat en ell per entrenar la selecció catalana benjamí. És un entrenador amb projecció i que té afany per superar-se.

Quan li van confirmar que seria el nou seleccionador català benjamí?

Fa poc més d´un any que el president de la Federació Catalana, José Miguel Calle, em va comentar que tenia una proposta per a mi, però no va especificar més i no li vaig donar gaire importància. Jo m´esperava que em donés, com a màxim, un càrrec a alguna selecció com a ajudant, però aquest juny em va confirmar que seria el seleccionador benjamí, va ser tot un premi; em va sorprendre per inesperat.

Com serà la preparació per al campionat d´Espanya?

Ara la meva feina consistirà a veure el màxim de partits possibles els caps de setmana i buscar contactes que em puguin informar sobre jugadors. La meva idea és arribar al campionat comarcal del desembre amb una idea avançada de la majoria de nens, i allà poder veure com es desenvolupen en una altra competició diferent de la lliga.

I després d´aquest campionat comarcal?

Una setmana més tard començaran els entrenaments, on farem 13 sessions abans de disputar l´estatal el març. En les tres primeres hi participarà una preselecció de 20 jugadors, i a partir de la quarta ja serà exclusiu a 15. Un cop acabades les sessions, donarem a conèixer els 12 escollits per prendre part en el campionat d´Espanya.

En el Manresa FS, per segona temporada coordina els equips base del club. Quins objectius té per als diferents equips?

Gairebé en totes les categories tenim dos equips, excepte en el prebenjamí i el femení cadet-juvenil, i no els agrupem per edats, sinó per nivell. L´objectiu dels equips A és competir al màxim nivell, mentre que el dels conjunts B és formar jugadors perquè puguin nodrir els equips de categoria superior.

Com veu el nivell d´entrenadors del club?

Tenim un gran grup de tècnics, i això és una de les claus del nostre èxit com a club. Per a mi, els entrenadors són molt importants perquè el jugador aprengui i continuï jugant a futbol sala.

Quin creu que hauria de ser el paper dels pares dins d´un equip?

Penso que el mateix grup de pares ha d´estar unit entre ells i amb els entrenadors, perquè al final hem d´anar junts en la formació dels nois i mirar d´influenciar-los de forma positiva.

Quins aspectes del club creuen que s´han de millorar?

Un dels problemes que s´haurien de solucionar en gairebé tots els equips és que quan juguem contra equips inferiors acostumem a deixar-nos punts, mentre que contra els grans competim molt bé i fins i tot els guanyem algun cop. Una altra millora que volem introduir és intentar fer convenis amb escoles per tenir controlats els nens ja des de ben petits, quan comencen.

Finalment, com a jugador del primer equip, com veu aquesta temporada, on poden arribar?

La temporada és dura perquè s´ha ampliat el grup a 18 equips; i el nivell ha augmentat. Crec que no hi haurà cap equip molt superior a la resta, i serà una lliga igualada. El nostre objectiu és anar partit a partit; a la fi de temporada veurem si ens classifiquem per als play-off o bé per a la Copa del Rei.