Es va disputar en la localitat de Castro Urdiales, a Cantàbria, una nova edició de l'estatal dins de la modalitat de triatló de muntanya. L'anoienc Albert Torres, de l'equip CNI Best Pallarès hi va ser com un integrant del CN Reus Ploms i es va adjudicar la victòria pel que fa a la categoria de veterans.

Les distàncies que s'havien de cobrir eren de 1000 metres nedant al Cantàbric, 21 km en bicicleta de BTT en un circuit molt exigent i 6 km finals de cursa a peu. Però la tempesta que va coincidir amb el començament de la prova les va fer escurçar totes a 500 metres dins de l'aigua, 10 km en BTT i 3 km en la cursa a peu. Torres es va situar bé en la natació i va mantenir el lloc de privilegi en la classificació dins el grup de 40-44 anys pel que fa als altres dos sectors, per davant Asier Astigarraga i Ramon Greogris. En paraules de Torres, "aquesta és un gran èxit ja que només fa dos anys que sóc federat".