Enmig d'un ambient enrarit per les declaracions de dijous de Valentino Rossi, que acusava Marc Márquez d'afavorir Jorge Lorenzo en la lluita que aquest manté amb l'italià pel títol mundial, el pilot mallorquí va aconseguir el millor temps de la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia, penúltima prova del campionat. Lorenzo va aconseguir només 47 mil·lèsimes de segon de diferència respecte de Dani Pedrosa. Márquez va ser tercer, Iannone, quart, i Rossi es va haver de conformar amb el cinquè lloc, en la línia de les últimes setmanes.

Ahir, però, encara es parlava de les acusacions de Rossi. Lorenzo va mostrar-se estranyat i va recordar que "si Marc corregués per beneficiar-me, no m'hauria avançat a l'última volta a Austràlia, jugant-se-la com ho va fer". El corredor balear va manifestar que "una acusació tan forta no agradarà gaire a Marc i pot ser que tingui l'efecte contrari. És clar que es tracta d'una estratègia per influir en els altres pilots, però a Rossi li pot sortir malament".

En la jornada d'ahir, el manresà Toni Elías va ser 23è. El pilot de l'equip Forward Racing va manifestar que "he treballat per trobar solucions amb la configuració".