L'actual campió del món, el francès de Volkswagen Sébastien Ogier, lidera el Ral·li Catalunya-Costa Daurada després de la primera etapa, disputada durant el dia d'ahir per carreteres de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. El francès té quatre segons de diferència sobre el seu company d'equip, el finlandès Jari-Matti Latvala i 11,3 respecte del tercer classificat, l'estonià de Ford Ott Tanak. La jornada d'ahir no va ser tan positiva per al campió de Catalunya, el lluçanès Josep Maria Membrado, també amb un Ford Fiesta, que es va veure obligat a retirar-se per problemes mecànics en el penúltim tram del dia.

Ogier va aconseguir mantenir el liderat obtingut en el pròleg del dia anterior en guanyar només un dels vuit trams disputats ahir, però l'actuació en el tram mixt de la Terra Alta li va permetre acabar primer el dia. Aquesta zona, de 35,68 quilòmetres, contenia una secció intermèdia de sis quilòmetres d'asfalt que va beneficiar la seva bona gestió dels pneumàtics.

El ral·li també té dos pilots més de casa nostra que sí que van aconseguir acabar l'etapa. Pep Domènech, de Castellví de Rosanes, amb el copilot manresà Manel Marchal i un Citroën DS3, ocupen la 56a posició, a 26.53 del primer classificat. Per la seva banda, l'olesà Lluís Costa i la copilot castellvinenca Marta Domènech ocupen la 71a posició amb un Suzuki Swift. Avui, segona etapa amb vuit trams, tots d'asfalt.