Com acostuma a ser habitual de manera periòdica, un suposat futur de Leo Messi fora del FC Barcelona va tornar a ser la informació amb la qual van obrir edició ahir un parell de diaris britànics. Si en d'altres moments eren les seves desavinences amb l'entrenador o els problemes per les successives renovacions del contracte, ara són els problemes del jugador argentí amb Hisenda el punt de partida per a la notícia.

Segons van publicar ahir els tabloides The Sun i Daily Mirror l'entorn del davanter estaria disposat a parlar amb tres clubs anglesos per anar-hi a jugar d'aquí a dos anys, quan en falti un perquè expiri l'actual contracte amb l'entitat barcelonista.

D'aquesta manera, segons The Sun, el Chelsea, el Manchester United i el Manchester City haurien parlat durant els últims mesos amb persones properes al jugador per sondejar-lo respecte a un possible canvi d'aires abans no finalitzi la seva relació contractual amb el Barça, quan tingui ja 30 anys. Les notícies diuen que aquests contactes es fan de tant en tant però que en aquesta ocasió els emissaris britànics haurien quedat sorpresos per la bona disponibilitat de l'altra part.

Dos cops en una setmana

Així, segons el diari, un dels tres clubs mencionats amb anterioritat hauria contactat amb els agents de Messi almenys dos cops durant l'última setmana. Sempre segons aquestes fonts, la resposta va ser "una millor acollida que aquella que els interlocutors s'haurien pogut imaginar".

La premsa anglesa apunta que la pressió que està rebent el jugador per part d'Hisenda, que està disposada a fer-lo anar a ell i al seu pare a judici malgrat l'opinió contrària de la Fiscalia, seria el motiu pel qual es plantejaria un canvi d'equip. De tota manera, aquesta marxa no tindria lloc fins l'estiu del 2017, just quan falti un any perquè finalitzi el seu contracte, moment en què hauria de renovar o en què el Barça es veuria forçat a vendre, si el jugador vol marxar, per treure'n partit econòmic.

La renovació de Neymar

Els problemes amb la justícia que estan tenint alguns jugadors del Barça són el clau al qual s'agafen els equips estrangers per llançar la seva xarxa sobre ells. En una situació semblant es troba Neymar, per al qual ja han començat les converses de renovació del contracte. Fa pocs dies, el jugador va dir que les coses anaven bé, però en una entrevista concedida pel seu pare al periodista Joaquim Piera per al diari Sport, aquest manifestava que cal que totes les parts trobin les condicions adequades per assegurar aquesta continuïtat, entre les quals hi ha arreglar els problemes derivats del seu fitxatge. El cas Neymar encara no ha estat totalment resolt per la justícia.