Amb Andrés Iniesta recuperat de la seva lesió al bíceps femoral, el Barça rep avui l'Eibar amb l'obligació de guanyar després de la victòria del Reial Madrid a Balaídos davant el Celta. Encara que és poc probable que Iniesta estigui a l'onze titular, la recuperació del de Fuentealbilla, que va estar les últimes quatre setmanes de baixa, suposa un reforç anímic per a la plantilla blaugrana, que està patint una plaga de lesions durant tota la temporada.

A més, el retorn del capità permetrà a Luis Enrique fer alguna rotació més en la medul·lar, on Busquets ho està jugant pràcticament tot, per les lesions d'Iniesta, la de Rafinha i la de Sergi Roberto. La setmana passada, el tècnic ja va recuperar el defensa Vermaelen, que avui podria donar descans en l'eix de la defensa a Piqué, que va acabar el partit davant el Bate Borisov amb molèsties al maluc. Avui, Luis Enrique posarà, fins a on sigui possible, tota la carn a a la graella, conscient que es tracta d'una jornada clau per mantenir-se igualat amb el Madrid, i amb Leo Messi recuperat, plantar-se al Bernabéu el pròxim 21 de novembre en igualtat de condicions.

L'Eibar intentarà per la seva banda sorprendre el Barça en la que serà la seva segona visita al Camp Nou de la seva història, i on el conjunt dirigit per José Luis Mendilibar jugarà sense por, gràcias al bon inici de lliga.

Bastón i les lesions

L'Eibar arriba, no obstant això, minvat per quatre lesions, dues d'elles de futbolistes que van ser titulars davant el Sevilla la setmana passada: el central Ramis i el migcampista Adrián González.

La millor arma eibarresa és el davanter Borja Bastón, que ha marcat en els quatre últims partits, en els quals ha aconseguit 5 gols. L'Eibar només ha perdut un partit, davant l'Atlètic de Madrid a Ipurúa (0-2), i està invicte a domicili. De fet, l'Eibar ha perdut menys en aquesta lliga -un partit- que el Barça, que en suma dos.

El tècnic del conjunt blaugrana va comentar la denúncia que va interposar davant la Fiscalia un àrbitre assistent de la Lliga que presumptament hauria rebut pressions per afavorir el Reial Madrid en el clàssic del 21 de novembre. "Són notícies que no deixen de sorprendre'ns. No especularé amb aquestes coses, encara que en aquest país m'ho crec tot. No deixen ser ser coses molt desagradables i el que sí que espero és que s'investiguin al màxim per evitar una situació de risc per al nostre futbol", va declarar l'asturià.

L'assemblea, sense Qatar

Els 45.111 socis compromissaris convocats per participar avui a l'Assemblea General Ordinària del Barça no podran votar sobre el que havia de ser el tema estrella del dia: la conveniència de ratificar el nou contracte de patrocini que l'entitat havia d'haver tancat amb el govern qatarià. Sense el nou contracte sota el braç, Bartomeu no podrà sotmetre a votació la idoneïtat de continuar amb Qatar com a patrocinador principal, el punt que havia de ser el més calent del dia.