Ni Marc Márquez, el segon ahir, ni Rossi, tercer, van aconseguir el seu objectiu de ser els més ràpids als entrenaments oficials del Gran Premi de Malàisia celebrats en el circuit de Sepang, on el millor va ser el pilot vallesà de Repsol Dani Pedrosa. El líder del mundial de MotoGP, Valentino Rossi, deixava en segona línia el rival pel títol i company d'equip a Yamaha, Jorge Lorenzo. Ambdós es jugaran avui el títol en una cursa que comença a les 8 del matí (hora catalana) en la penúltima prova del mundial. L'italià porta 11 punts de marge al mallorquí. El pilot manresà Toni Elías, amb la Yamaha del Forward Racing, es va classificar al lloc 21è de 25 pilots de MotoGP i estarà en la setena fila de la graella.

D'altra banda, en Moto2 el suís Thomas Luthi va marcar el millor registre (2:06.383) seguit del pilot francès Johann Zarco, que des de la setmana passada ja és campió de la categoria. I en la cilindrada més petita, la de Moto3, el millor registre va correspondre a l'italià Niccolò Antonelli, seguit a més de dues dècimes pel valencià Jorge Navarro i a tres dècimes pel pilot basc Efrén Vázquez.