L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) es va proclamar matemàticament, a falta de tres curses, campió del món de Fórmula 1, després de guanyar ahir el Gran Premi d'Estats Units, la 16a prova del certamen, que es va disputar a Austin (Texas). Hamilton va aconseguir la seva desena victòria de l'any, la 43a en Fórmula 1, en guanyar el Circuit de les Amèriques, per davant del seu company alemany Nico Rosberg, amb el qual fa dues setmanes també s'havia assegurat matemàticament a Rússia la revalidació del títol de constructors. Tercer va ser un altre alemany, Sebastien Vettel (Ferrari), que es va classificar per darrere dels dos Mercedes, que van firmar el novè doblet de l'any.

Hamilton lidera el Mundial amb uns ja insuperables 327 punts, davant dels 251 de Vettel i els 247 de Rosberg, quan falten tres proves per a la conclusió d'un Mundial que es reprendrà el pròxim cap de setmana amb el Gran Premi de Mèxic.

Un nou tricampió

L'anglès va aconseguir el seu tercer títol després de l'obtingut el curs passat, també amb Mercedes, i el del 2008 amb McLaren. Amb aquest nou títol Hamilton es va unir al club dels tricampions mundials de Fórmula 1, del qual ja formaven part l'australià Jack Brabham, el també britànic Jackie Stewart, l'austríac Niki Lauda i els brasilers Nelson Piquet i Ayrton Senna. El pilot amb més títols de la història del Mundial continua sent l'alemany Michael Schumacher, amb set. A més, Hamilton va aconseguir el 16è títol mundial per al seu país, en una llista que els britànics dominen per davant d'Alemanya (11).

L'holandès Max Verstappen (Toro Rosso) va ser quart ahir, per davant del mexicà Sergio Pérez (Force India), en una cursa en la qual l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) va ser setè, per darrere de l'anglès Jenson Button (McLaren). En vuitena posició va concloure el veneçolà Pastor Maldonado (Lotus) i també van entrar en els punts el brasiler Felipe Nasr (Sauber) i l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), novè i desè, mentre que l'asturià Fernando Alonso (McLaren) va acabar 11è.