El noruec Andreas Mikkelsen (Volkswagen) es va emportar ahir la 51a edició del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada després d'aprofitar-se d'un inesperat accident en l'últim tram especial de l'actual campió del món, el francès Sébastien Ogier (Volskwagen). El tricampió del món, que dominava la prova catalana amb un còmode avantatge de 54 segons, es va veure obligat a abandonar després d'un fort cop, sense conseqüències per a ell i el seu copilot, Julien Ingrassia, en el Power Stage de Dosaigües, l'última especial d'asfalt de 12,1 quilòmetres.

Així, després d'aquest accident d'última hora, Mikkelsen va acabar amb l'hegemonia francesa en la prova, que des que es celebrava a les carreteres de la Costa Daurada havien guanyat el pilot de Gap, en dues ocasions, i Sébastien Loeb (8). El pilot noruec, tercer classificat en la general, va ser el més ràpid a l'últim tram del ral·li i, amb un temps total de 3:21.04.8, li va treure 3,1 segons a Latvala, mentre que l'espanyol Dani Sordo (Hyundai) va completar el podi de la penúltima prova del Mundial.

L'estrena en el palmarès

D'aquesta manera, Mikkelsen, de 26 anys, va aconseguir la seva primera victòria en la màxima categoria i, amb 154 punts, es va situar a 26 de Latvala, que en l'última prova ho té tot a favor per aconseguir el seu segon subcampionat. L'asturià Sordo va aconseguir el seu millor resultat de la temporada amb la tercera posició, a només 21,1 segons del guanyador, el noruec Mikkelsen.

Pel que fa als dos pilots que hi ha en el Ral·li Catalunya que són d'aquestes comarques (Josep M. Membrado va plegar divendres), Pep Domènech i Manel Marchal van acabar ahir en la 42a posició, mentre que Lluís Costa-Marta Domènech van finalitzar en el 61è lloc.