Tant la premsa de l'estat espanyol com l'italiana han coincidit en les seves crítiques a Valentino Rossi per la seva acció sobre el cerverí Marc Márquez al GP de Malàisia, la penúltima prova del mundial de MotoGP. La puntada de peu que Rossi va donar al català i que el va fer caure, ha estat de manera unànime desqualificada arreu.

"Puntada al motociclisme", deia el Marca, i el diari As afirmava que va ser una acció "vergonyosa". Per al diari Sports, "ha caigut un Déu", i el Mundo Deportivo opinava que el mateix Rossi "va caure en la seva trampa". Per a l'Esportiu, "Rossi fa penal a Márquez" i tant La Vanguardia com El Periódico estimaven que el Doctor "va jugar brut" en aquesta ocasió.

Els seus compatriotes tampoc no fan l'orni. La Gazzeta dello Sport treu "targeta vermella per a Rossi". Diu que "així no Vale, perd el cap i es juga el mundial. Però va començar Marc Márquez". Per a Il Corriere della Sera, l'italià ha tingut "una derrota intel·lectual" per haver-se embolicat en la disputa amb Márquez quan era Lorenzo el seu adversari per al títol. Per a La Repubblica, tot plegat va ser "una bogeria" i Rossi va enverinar tot sol una situació en què s'ha jugat el mundial i el prestigi guanyat en tants anys de carrera.