"El llibre m'ha donat a conèixer molta gent que té una gran estima pel futbol, tot i que l'esperit ha canviat amb el temps. Per a molts, el futbol era la seva vida fora de la feina", diu Montse Xixons, la periodista manresana, resident a Santpedor, que presenta divendres el llibre Mirades de futbol, la publicació que intenta relatar, per mitjà de les vivències de 25 persones, la transformació del poble en els 100 anys de vida del CF Santpedor.

Segon Xixons, "la comissió del centenari del club, fa més d'un any, em va proposar fer el llibre commemoratiu. Jo tenia el meu fill jugant al club des de feia temps i em va fer molta il·lusió. Només vaig posar una condició, fer-ho a la meva manera. Més que la història de l'entitat, que també, volia plasmar, amb experiències personals, com ha canviat Santpedor. Han sorgit moltes anècdotes de com era abans Santpedor i com és ara. Cal dir que el futbol tenia molta representativitat als pobles i també a Santpedor, perquè, a banda dels partits, els clubs també organitzaven moltes altres activitats, com la festa major".

Dos eixos diferenciats

El llibre Mirades de futbol, editat per l'Ajuntament de Santpedor, està dividit en dos eixos molts diferenciat, afirma Xixons, "la del futbol en blanc i negre i la del futbol en color, amb dues figures representatives del futbol santpedorenc com Jordi Vila i Pep Guardiola, que dóna nom al camp municipal de Santpedor".