El FC Barcelona, vigent campió, debuta avui a la Copa del Rei d'aquesta temporada al camp del modest Villanovense, de Segona B, amb una formació de circums-tàncies. Castigat per les lesions, falta de rotació i jugadors exclosos perquè no poden ser inscrits, Luis Enrique va decidir ahir deixar a casa els pesos pesants encara sans de la plantilla, confiat que els que viatgen a Villanueva de la Serena seran capaços d'aconseguir un bon resultat. El partit s'avança a la disputa de les altres anades dels setzens de final perquè el Barça tindrà el Mundial de clubs el proper desembre.

D'aquesta manera, el porter Claudio Bravo, els defenses Mas-cherano i Piqué, el centrecampista Sergio Busquets i els davanters Neymar i Luis Suárez es queden a Barcelona. Entren a la llista quatre jugadors del Barça B, els centrecampistes Sergi Samper, Gerard Gumbau, Wilfried Kaptoum i el davanter Aitor Cantalapiedra. El Barça encara arrossega les baixes per lesió de Rafinha, Sergi Roberto, Messi i Iniesta, a més dels no inscrits Aleix Vidal i Arda Turan.

Limitacions burocràtiques

Luis Enrique va explicar ahir que "m'hauria agradat donar descans a més jugadors però estem limitats, ja que només poden actuar quatre jugadors del filial i t'obliguen a alinear-ne set del primer equip. Així està feta la norma".

Posats a fer crítica sobre la Copa, també es va mostar favorable a que totes les eliminatòries fossin a partit únic, com passa a tots els països, ja que així "s'alleujaria" la competició i aquesta seria més "atractiva". Tot i les absències, la Copa "és una competició que ens va bé. Pensem fer un bon partit i guanyar en el debut".

Villanueva, de festa

Mentrestant, el Villanovense vol treure partit de les baixes del seu opulent rival per aconseguir un resultat insospitat en un estadi Romero Cuerda que ha quadruplicat la seva capacitat fins als 10.000 espectadors.

El conjunt que entrena Julio Cobos, onzè del grup 4 de Segona Divisió B, ve d'empatar a la lliga al camp del Mèrida i s'ha hagut d'entrenar els últims dies a vint quilòmetres de Villanueva de la Serena per preservar l'estat del terreny de joc.

Una de les curiositats serà que l'arribada del Barça obligarà a reobrir l'aeroport de Badajoz, a 150 quilòmetres de distància, sense activitat des que es va acabar el contracte per rebre vols de Barcelona i Madrid l'estiu passat.