Una investigació de la Unió Europea publicada ahir pel diari El País certifica que l'Ajuntament de Madrid hauria ajudat amb deu milions d'euros el Reial Madrid per una parcel·la situada al barri de Las Tablas de la capital espanyola. Segons les dades recollides, el consistori va pagar 22,7 milions al club el 2011 per una propietat que realment tenia un valor de 12,2 milions.

Segons sembla, el 1998, l'Ajuntament va traspassar al club blanc una parcel·la que va valorar en 448.000 euros. Com que no es va arribar a executar la cessió, però, va compensar l'entitat amb més de 22,5 milions. Ara la Comissió Europea, que ha investigat una possible ajuda estatal al club madridista, ha encarregat una investigació. En concret és una taxació independent que determina que el Madrid va tenir un benefici de més de deu milions a costa de l'erari públic.

L'empresa taxadora ha plantejat tres supòsits: el valor de la parcel·la amb un ús residencial, com a equipament esportiu o el cost de la reposició. Després de fer tots els comptes ha determinat que, com a màxim, el cost de la parcel·la podia passar de 656.000 euros a 12,2 milions, amb una diferència molt gran a favor del Reial Madrid, que en va resultar molt beneficiat.