La triatleta santvicentina Mercè Magem es va proclamar campiona d'Espanya de triatló de llarga distància en la categoria de 50 a 54 anys, en la prova que es va disputar a Eivissa. La competició va ser força dura, sobretot en l'apartat de bicicleta i de cursa a peu, que era la que tancava el calendari.

Les participants van haver de fer dues voltes des de la platja de Figueretes pel voltant de l'illa de les Rates, amb una distància més que apreciable de 4 quilòmetres que ja deixava força tocat només d'inici. El tros de bicicleta constava de 120 quilòmetres. Calia fer dues voltes de 60 quilòmetres cadascuna amb continus canvis de desnivell. La primera part de cadascun d'aquests girs era força dura, amb pujades sobtades pronunciades.

Finalment, el tram a peu constava de 30 quilòmetres, amb tres voltes de deu quilòmetres cadascuna. Calia pujar al castell i l'acumulació del cansament derivat de les dues disciplines anteriors ja es feia notar. Una de les notes positives va ser el bon temps, perfecte per a la pràctica del triatló, sense gaire fred, ni gaire calor, que va permetre a Magem fer un bon temps de 8 hores i 28 minuts.